Drenlithin

Για την υγεία του ουροποιητικού συστήματος

ΠεριγραφήΣυμπλήρωμα διατροφής με κιτρικό κάλιο, κιτρικό μαγνήσιο, πυριδοξίνη.Ενεργά συστατικάΚιτρικό κάλιο, κιτρικό μαγνήσιο, πυριδοξίνη.ΚατηγορίαΣυμπληρώματα διατροφήςΦύλλο οδηγιών χρήσηςDrenlithin

Το Drenlithin είναι κατάλληλο για διαβητικούς και έχει γεύση πορτοκάλι.

Προειδοποιήσεις: Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης (2-3 φακελίσκοι ημερησίως, 1 ή 2 το βράδυ και 1 το πρωί, αντίστοιχα. Διαλύστε το περιεχόμενο ενός φακελίσκου σε 200ml νερού). Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά.

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 56027/28-05-2020. Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότησης.
Υπεύθυνος κυκλοφορίας: DEMO ABEE

Τι είναι τα συμπληρώματα διατροφής;
Με τον όρο “συμπληρώματα διατροφής” εννοούμε τα προϊόντα, τα οποία αποτελούν συµπυκνωµένες πηγές θρεπτικών συστατικών (δηλαδή βιταμίνες και ιχνοστοιχεία), ή άλλων ουσιών (πχ βρώσιμα εκχυλίσματα φυτών και άλλα συστατικά φυσικής προέλευσης με θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα, αντιοξειδωτικές ουσίες κτλ) µε θρεπτικές ή φυσιολογικές επιδράσεις τα οποία διατίθενται σε δοσιµετρικές μορφές, όπως κάψουλες, δισκία, χάπια και άλλες παρόμοιες μορφές που λαμβάνονται σε μικρές ποσότητες, με σκοπό τη συμπλήρωση της συνήθους δίαιτας. Τα συμπληρώματα διατροφής δε διαθέτουν προληπτικές ή θεραπευτικές ιδιότητες.

Ποιοι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη να πάρουν συμπληρώματα διατροφής;

 • Ενήλικες ή παιδιά που δεν ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή
 • Ηλικιωμένοι με φτωχή ή ανεπαρκή διατροφή
 • Άτομα που θέλουν να υποστηρίξουν τις λειτουργίες του οργανισμού τους με φυσικό τρόπο
 • Άτομα που λαμβάνουν φαρμακευτικές αγωγές οι οποίες μειώνουν τα αποθέματα βιταμινών στον οργανισμό
 • Άτομα που ακολουθούν δίαιτες πρόσληψης χαμηλών θερμίδων
 • Άτομα με χαμηλά επίπεδα ή γνωστή έλλειψη σε κάποιο θρεπτικό συστατικό (π.χ. βιταμίνη D)
 • Vegetarians και vegans
 • Άτομα με αθλητική δραστηριότητα
 • Άτομα με απαιτητικούς ρυθμούς καθημερινότητας και στρες
 • Άτομα με υψηλή κατανάλωση αλκοόλ
 • Γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού (μετά από συζήτηση με τον γιατρό τους)
 • Γυναίκες στην εμμηνόπαυση

Είμαι παχύσαρκος/υπέρβαρος, πρέπει να παίρνω μεγαλύτερη δόση από την προτεινόμενη;
Όχι, ακολουθείτε κανονικά τις οδηγίες δοσολογίας που αναγράφονται στη συσκευασία ή που έχετε λάβει από τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν λαμβάνονται βάσει σωματικού βάρους ή δείκτη μάζας σώματος.

Είναι όλα τα συμπληρώματα διατροφής κατάλληλα για όλους;
Όχι, δεν είναι όλα τα συμπληρώματα διατροφής κατάλληλα για όλους. Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας πριν τη χρήση συμπληρωμάτων διατροφής αν βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Για πόσο χρονικό διάστημα μπορώ να λαμβάνω τα συμπληρώματα διατροφής;
Τα συμπληρώματα διατροφής δεν έχουν συγκεκριμένη διάρκεια λήψης. Η διάρκεια αυτή είτε καθορίζεται έπειτα από συμβουλή του αρμόδιου επαγγελματία υγείας (γιατρού, φαρμακοποιού, διατροφολόγου), είτε από τις ανάγκες του οργανισμού.

Αναμένονται ανεπιθύμητες ενέργειες με τα συμπληρώματα διατροφής;
Με τα συμπληρώματα διατροφής δεν αναμένεται η εμφάνιση ανεπιθύμητων ενεργειών. Μπορεί να υπάρχουν κάποιες αντενδείξεις για ορισμένα συμπληρώματα διατροφής, οι οποίες αναγράφονται στο φύλλο οδηγιών του κάθε προϊόντος.

Μπορεί να διαλυθεί σε χυμό φρούτων αντί για νερό;
Δεν έχει μελετηθεί η διάλυση του σε κάποιο άλλο υγρό ή τροφή. Το Drenlithin θα μπορούσε να διαλυθεί σε χυμό λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε νερό.

Για πόσο χρονικό διάστημα μπορώ να λαμβάνω το Drenlithin;
Δεν υπάρχει ανώτατο όριο στο χρονικό διάστημα λήψης του Drenlithin. Η διάρκεια χρήσης του συμπληρώματος καθορίζεται έπειτα από συμβουλή του αρμόδιου επαγγελματία υγείας (γιατρού, φαρμακοποιού, διατροφολόγου), βασισμένη στις ανάγκες του οργανισμού.

Υπάρχουν αντενδείξεις στη χρήση του Drenlithin;
Το Drenlithin δεν θα πρέπει να λαμβάνεται όταν συνυπάρχει υπερκαλιαιμία ή παθολογικές καταστάσεις που προδιαθέτουν σε υπερκαλιαιμία, όπως η χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια.

Είναι κατάλληλο για διαβητικούς;
Ναι.

Με το Drenlithin αναμένονται αλληλεπιδράσεις με άλλα προϊόντα ή φαρμακευτική αγωγή;
Το Drenlithin θα πρέπει να λαμβάνεται με προσοχή σε θεραπεία με καλιοσυντηρητικά διουρητικά για την αποφυγή της πιθανότητας της υπερκαλιαιμίας. Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.