DEMOcran

Για την υγεία του ουροποιητικού συστήματος και την αποκατάσταση της φυσιολογικής χλωρίδας του εντέρου και του κόλπου

ΠεριγραφήΓια την υγεία του ουροποιητικού συστήματος, τη διατήρηση της φυσιολογικής χλωρίδας του εντέρου και την αποκατάσταση της φυσιολογικής χλωρίδας του εντέρου και του κόλπου (28 κάψουλες & 10 κάψουλες).Ενεργά συστατικάΕκχύλισμα Vaccinium macrocarpon Ait. 120 mg (αποδίδει 36 mg PAC*), καλλιέργεια γαλακτικών βακτηρίων: Lactobacillus acidophilus 50 mg (αποδίδει 2,5 δισεκατομμύρια προβιοτικά βακτήρια).
*PAC: Προανθοκυανιδίνες.
ΚατηγορίαΣυμπληρώματα διατροφήςΦύλλο οδηγιών χρήσηςDEMOcran

Η διπλή δράση του συνδυασμού εκχυλίσματος Cranberry και προβιοτικών υποβοηθά την υγεία του ουροποιητικού και του κόλπου, την εξάλειψη της ανάπτυξης των παθογόνων βακτηρίων, τη διατήρηση της υγιούς φυσιολογικής χλωρίδας του εντέρου και την προστασία της φυσιολογικής χλωρίδας κατά την διάρκεια και μετά τη λήψη αντιβιοτικής θεραπείας.

Προειδοποιήσεις: Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης*. Μη χρησιμοποιείτε το προϊόν σε περίπτωση που έχετε υπερευαισθησία σε κάποιο από τα συστατικά του. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Το προϊόν πρέπει να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά. Πριν τη χρήση συμβουλευτείτε τις οδηγίες χρήσης.

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 79299/15-09-2017. Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότησης.
Υπεύθυνος κυκλοφορίας: DEMO ABEE

*1 κάψουλα την ημέρα, κατά προτίμηση πριν από το πρωινό, μαζί με ένα ποτήρι νερό. Όταν λαμβάνετε αντιβίωση: 1 κάψουλα ημερησίως, τουλάχιστον 2 ώρες μετά την αντιβίωση και για διάστημα τουλάχιστον τριών επιπλέον ημερών μετά το τέλος της αντιβίωσης.

Τι είναι τα συμπληρώματα διατροφής;
Με τον όρο “συμπληρώματα διατροφής” εννοούμε τα προϊόντα, τα οποία αποτελούν συµπυκνωµένες πηγές θρεπτικών συστατικών (δηλαδή βιταμίνες και ιχνοστοιχεία), ή άλλων ουσιών (πχ βρώσιμα εκχυλίσματα φυτών και άλλα συστατικά φυσικής προέλευσης με θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα, αντιοξειδωτικές ουσίες κτλ) µε θρεπτικές ή φυσιολογικές επιδράσεις τα οποία διατίθενται σε δοσιµετρικές μορφές, όπως κάψουλες, δισκία, χάπια και άλλες παρόμοιες μορφές που λαμβάνονται σε μικρές ποσότητες, με σκοπό τη συμπλήρωση της συνήθους δίαιτας. Τα συμπληρώματα διατροφής δε διαθέτουν προληπτικές ή θεραπευτικές ιδιότητες.

Ποιοι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη να πάρουν συμπληρώματα διατροφής;

 • Ενήλικες ή παιδιά που δεν ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή
 • Ηλικιωμένοι με φτωχή ή ανεπαρκή διατροφή
 • Άτομα που θέλουν να υποστηρίξουν τις λειτουργίες του οργανισμού τους με φυσικό τρόπο
 • Άτομα που λαμβάνουν φαρμακευτικές αγωγές οι οποίες μειώνουν τα αποθέματα βιταμινών στον οργανισμό
 • Άτομα που ακολουθούν δίαιτες πρόσληψης χαμηλών θερμίδων
 • Άτομα με χαμηλά επίπεδα ή γνωστή έλλειψη σε κάποιο θρεπτικό συστατικό (π.χ. βιταμίνη D)
 • Vegetarians και vegans
 • Άτομα με αθλητική δραστηριότητα
 • Άτομα με απαιτητικούς ρυθμούς καθημερινότητας και στρες
 • Άτομα με υψηλή κατανάλωση αλκοόλ
 • Γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού (μετά από συζήτηση με τον γιατρό τους)
 • Γυναίκες στην εμμηνόπαυση

Είμαι παχύσαρκος/υπέρβαρος, πρέπει να παίρνω μεγαλύτερη δόση από την προτεινόμενη;
Όχι, ακολουθείτε κανονικά τις οδηγίες δοσολογίας που αναγράφονται στη συσκευασία ή που έχετε λάβει από τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν λαμβάνονται βάσει σωματικού βάρους ή δείκτη μάζας σώματος.

Είναι όλα τα συμπληρώματα διατροφής κατάλληλα για όλους;
Όχι, δεν είναι όλα τα συμπληρώματα διατροφής κατάλληλα για όλους. Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας πριν τη χρήση συμπληρωμάτων διατροφής αν βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Για πόσο χρονικό διάστημα μπορώ να λαμβάνω τα συμπληρώματα διατροφής;
Τα συμπληρώματα διατροφής δεν έχουν συγκεκριμένη διάρκεια λήψης. Η διάρκεια αυτή είτε καθορίζεται έπειτα από συμβουλή του αρμόδιου επαγγελματία υγείας (γιατρού, φαρμακοποιού, διατροφολόγου), είτε από τις ανάγκες του οργανισμού.

Αναμένονται ανεπιθύμητες ενέργειες με τα συμπληρώματα διατροφής;
Με τα συμπληρώματα διατροφής δεν αναμένεται η εμφάνιση ανεπιθύμητων ενεργειών. Μπορεί να υπάρχουν κάποιες αντενδείξεις για ορισμένα συμπληρώματα διατροφής, οι οποίες αναγράφονται στο φύλλο οδηγιών του κάθε προϊόντος.

Ποια η διαφορά μεταξύ προβιοτικών και πρεβιοτικών;
Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί – όπως τα βακτήρια και οι ζυμομύκητες – και αποτελούν μέρος της χλωρίδας του εντέρου, που όταν χορηγηθούν σε κατάλληλες ποσότητες ασκούν ευεργετική δράση στον ξενιστή. Είναι ζωτικής σημασίας για τη διαδικασία της πέψης και το ανοσοποιητικό σύστημα. Εντοπίζονται, επίσης, στους βλεννογόνους, στο δέρμα, στο στόμα, και στον κόλπο. Διατροφικές πηγές προβιοτικών αποτελούν τα προϊόντα τα οποία έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το γιαούρτι, το κεφίρ και το τουρσί.

Τα πρεβιοτικά ανήκουν στην ευρύτερη κατηγορία των υδατανθράκων και αποτελούν την «τροφή» των προβιοτικών. Τα πιο συχνά απαντούμενα πρεβιοτικά είναι οι φρουκτο-ολιγοσακχαρίτες (FOS), οι γαλακτο-ολιγοσακχαρίτες (GOS), η ινουλίνη και η λακτουλόζη, και είναι παρόντα σε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως.

Η ισορροπημένη πρόσληψη προβιοτικών και πρεβιοτικών βοηθά στην ισορροπία και στην υγεία του μικροβιώματος του εντέρου.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των σκευασμάτων που περιέχουν προβιοτικά με cranberry και των σκευασμάτων που περιέχουν μόνο προβιοτικά ή πρεβιοτικά;
Στοιχεία από μελέτες δείχνουν ότι ο συνδυασμός cranberry με προβιοτικά (Lactobacillus acidophilus) έχει σημαντική ανασταλτική δράση έναντι των παθογόνων μικροοργανισμών (E. Coli), συγκριτικά με τη χορήγηση μόνο προβιοτικών στελεχών (Lactobacillus acidophilus).

Πρέπει να παίρνω προβιοτικά κατά τη διάρκεια αγωγής με αντιβιοτικά;
Ναι. Η χορήγηση των αντιβιοτικών έχει ως συνέπεια τη διαταραχή της μικροχλωρίδας του εντέρου, δηλαδή των ωφέλιμων μικροοργανισμών που φυσιολογικά αποικίζουν το γαστρεντερικό σύστημα. Η μείωση του πληθυσμού των ωφέλιμων βακτηρίων, ευνοεί την ανάπτυξη και τελικά την επικράτηση παθογόνων βακτηρίων, με πιθανό συνεπακόλουθο τη δημιουργία φλεγμονών στο έντερο, τη διάρροια και άλλες γαστρεντερικές διαταραχές. Τα προβιοτικά προλαμβάνουν και αντιμετωπίζουν τις προκαλούμενες από αντιβίωση διάρροιες. Η χορήγησή τους αποτελεί σημαντικό κομμάτι της αντιβιοτικής θεραπείας για την αποκατάσταση της ισορροπίας της μικροχλωρίδας του εντέρου.

Ποια είναι η καλύτερη ώρα να λαμβάνω το Democran;
Το Democran λαμβάνεται κατά προτίμηση 30 λεπτά πριν ή μαζί με το πρωινό, αλλά μπορεί να ληφθεί και οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.
Στα πλαίσια αντιβιοτικής αγωγής, να λαμβάνεται 1 κάψουλα ημερησίως τουλάχιστον 2 ώρες μετά την αντιβίωση και για διάστημα τουλάχιστον 3 επιπλέον ημερών μετά το τέλος της αντιβίωσης.

Είναι το Democran ασφαλές για χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή της γαλουχίας;
Τα συστατικά του Democran μπορούν να ληφθούν κατά την κύηση ή τη γαλουχία. Σε αυτές τις περιπτώσεις συνιστάται να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας.

Έχω δυσανεξία στη λακτόζη. Μπορώ να πάρω το Democran;
To Democran δεν περιέχει λακτόζη, έτσι τα άτομα που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη μπορούν να το πάρουν χωρίς επιδείνωση συμπτωμάτων.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Democran για προφύλαξη από ουρολοιμώξεις;
Ναι. Η από του στόματος χορήγηση προβιοτικών (στέλεχος Lactobacillus acidophilus) και cranberry, έχει διαπιστωθεί ότι είναι μια αποτελεσματική μέθοδος μη αντιμικροβιακής προφύλαξης από ουρολοιμώξεις. Πιο ειδικά, τα στελέχη Lactobacillus acidophilus που περιέχονται στο Democran, παράγουν φυσικές αντιβακτηριδιακές ουσίες που αναστέλλουν τη δράση παθογόνων μικροοργανισμών (π.χ E.coli), συχνά υπεύθυνων για τις ουρολοιμώξεις. Οι προανθοκυανιδίνες (PAC) του εκχυλίσματος cranberry, δεσμεύονται στην επιφάνεια των παθογόνων μικροοργανισμών (E.coli) και τα εμποδίζουν να προσκολληθούν στα κύτταρα του ουροθηλίου, όπου θα ξεκινήσουν τη διαδικασία της φλεγμονής. Oι PAC δρουν συνεργικά με τα προβιοτικά στελέχη για την αποτελεσματική αποκατάσταση της ισορροπίας της χλωρίδας στην ουροδόχο κύστη και στον κόλπο.

Είναι κατάλληλο για διαβητικούς;
Ναι. Δεν υπάρχει αντένδειξη σε σακχαρώδη διαβήτη, ωστόσο το προϊόν περιέχει μικρή ποσότητα σακχάρων (μαλτοδεξτρίνη και άμυλο καλαμποκιού), το οποίο θα πρέπει να ληφθεί υπόψη μαζί με τη συνολική ημερήσια πρόσληψη σακχάρων του διαβητικού ασθενή.

Είναι κατάλληλο για vegetarians και vegans;
Ναι. Πέρα από τα υπόλοιπα συστατικά, τα οποία είναι φυτικής προέλευσης, οι γαλακτοβάκιλλοι είναι ανθρώπινης προέλευσης.

Με το Democran αναμένονται αλληλεπιδράσεις με άλλα προϊόντα ή φαρμακευτική αγωγή;
Όχι. Στις ποσότητες των συστατικών που περιέχονται, δεν αναμένονται αλληλεπιδράσεις με άλλα προϊόντα ή φαρμακευτική αγωγή.