Το φθινόπωρο έχει κάνει την εμφάνισή του, φέρνοντας μαζί την γρίπη, το κρυολόγημα και τις εποχιακές ιώσεις, που αφορούν κυρίως στο αναπνευστικό σύστημα και μας ταλαιπωρούν.

Οι συνεχείς εναλλαγές της θερμοκρασίας, χαρακτηριστικό στοιχείο αυτής της εποχής του χρόνου, είναι η κύρια αιτία εμφάνισης μιας ίωσης, ενώ η κακή διατροφή, η κούραση και η αυξημένη υγρασία, αποτελούν επιπλέον παράγοντες για κρούσματα ρινοφαρυγγίτιδας, αμυγδαλίτιδας κ.ά.

Δύο από τα βασικά συμπτώματα των ιώσεων, ή του κρυολογήματος, είναι ο βήχας, που αποτελεί έναν πολύ χρήσιμο μηχανισμό άμυνας του αναπνευστικού συστήματος και ο πονόλαιμος.

Για την αντιμετώπιση των ιώσεων δεν πρέπει αρχικά να λαμβάνουμε αντιβίωση.
Η χορήγηση αντιβίωσης είναι αναγκαία μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και μόνο μετά από τη συμβουλή του γιατρού

Πώς θα μετριάσετε τα συμπτώματα:

  • Καταναλώνετε ζεστά ροφήματα καθώς βοηθούν στη ρευστοποίηση τυχόν εκκρίσεων από τη μύτη ή το στόμα.
  • Εντάξτε στην καθημερινή σας διατροφή τις φρεσκοστυμμένες πορτοκαλάδες. Το πορτοκάλι είναι φυσική πηγή βιταμίνης C, η οποία ενισχύει την άμυνα του οργανισμού. Συνιστάται να συνεχίσετε να καταναλώνετε φυσικό χυμό πορτοκαλιού και αφού συνέλθετε από την ίωση.
  • Υιοθετήστε υγιεινή διατροφή.
  • Να κοιμάστε τουλάχιστον 7-8 ώρες την ημέρα.
  • Ανακουφιστείτε άμεσα και αποτελεσματικά από τα συμπτώματα που σχετίζονται με τον παραγωγικό βήχα με τη χρήση 3 φορές την ημέρα, του Ιviprosil, του συμπληρώματος διατροφής με αποχρεμπτικές και βλεννολυτικές ιδιότητες, που περιέχει εκχύλισμα φύλλων κισσού, χωρίς αλκοόλη και συντηρητικά και με γεύση φρούτων. Η μορφή του είναι ταινίες που διασπείρονται στο στόμα (μονοδόσεις), γεγονός που το καθιστά μοναδικό στην αγορά. Είναι κατάλληλο για ενήλικες, για ανθρώπους με δυσκολίες στην κατάποση, ή με υψηλό κίνδυνο αναρρόφησης και παιδιά από 2 ετών και άνω. Οι ταινίες του Iviprosil διαλύονται αμέσως, με το που έρθουν σε επαφή με τον σίελο της στοματικής κοιλότητος, απελευθερώνοντας το εκχύλισμα των φύλλων κισσού στον οργανισμό. Το σκεύασμα είναι εύκολο στη χρήση, καθώς δεν χρειάζεται συσκευή μέτρησης (δοσομετρητή), μεταφέρεται εύκολα αφού οι ταινίες Iviprosil χωρούν παντού, ακόμη και στην τσέπη ή στο πορτοφόλι! Το εκχύλισμα φύλλων κισσού θεωρείται ότι έχει αποδεδειγμένη φαρμακευτική δράση κατά του παραγωγικού βήχα, ως herbal medicine, από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκου. Για να έχει αυτή την φαρμακευτική δράση, θα πρέπει η ημερησία δόση να είναι από 45mg εκχυλίσματος φύλλων κισσού και άνω, με max τα 105mg. Επομένως, το σκεύασμα με 16mg/ταινία φθάνει στις 3 ταινίες της δοσολογίας του τα 48mg, υπερκαλύπτοντας τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας.
  • Χρησιμοποιήστε συσκευή ατμού ή υγραντήρα στο υπνοδωμάτιό σας.
  • Αποφύγετε οπωσδήποτε το κάπνισμα αλλά και το παθητικό κάπνισμα.
  • Αερίστε καθημερινά το σπίτι για αρκετή ώρα κάθε φορά. Οι γιατροί συνιστούν προσοχή σε κλειστούς χώρους, συχνή πλύση των χεριών και καλό καθαρισμό των επιφανειών και αντικειμένων, με τα οποία υπάρχει καθημερινή επαφή.