Nafliver

Για το λιπώδες ήπαρ και την υποστήριξη της φυσιολογικής ηπατικής λειτουργίας

ΠεριγραφήΓια το λιπώδες ήπαρ και την υποστήριξη της φυσιολογικής ηπατικής λειτουργίας.Ενεργά συστατικάΕκχύλισμα Prunus mume (τιτλοδοτημένο σε oυρσολικό και ολεανολικό οξύ), χολίνη.ΚατηγορίαΣυμπληρώματα διατροφήςΦύλλο οδηγιών χρήσηςNafliver

To Nafliver αποτελεί μία κλινικά αποδεδειγμένη, ασφαλή και ολοκληρωμένη λύση  για το λιπώδες ήπαρ και την υποστήριξη της φυσιολογικής ηπατικής λειτουργίας. Οι ηπατοπροστατευτικές, αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες των συστατικών του Nafliver συμβάλλουν στη μείωση των επιπέδων των ηπατικών ενζύμων και έχουν θετική επίδραση στις παραμέτρους του μεταβολικού προφίλ.

Προειδοποιήσεις: Η νόσος στην οποία αναφέρονται οι ισχυρισμοί έχει πολλαπλούς παράγοντες κινδύνου και η μεταβολή ενός από αυτούς ενδέχεται να έχει ή να μην έχει ευεργετικό αποτέλεσμα. Να μην γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης (1 δισκίο ημερησίως). Μη χρησιμοποιείτε το προϊόν σε περίπτωση υπερευαισθησίας σε ένα ή περισσότερα από τα συστατικά του. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να έχει υπακτική δράση. Το προϊόν πρέπει να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά.

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ 57201/24-05-2018. Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότησης.
Υπεύθυνος κυκλοφορίας: DEMO ABEE

Τι είναι τα συμπληρώματα διατροφής;
Με τον όρο “συμπληρώματα διατροφής” εννοούμε τα προϊόντα, τα οποία αποτελούν συµπυκνωµένες πηγές θρεπτικών συστατικών (δηλαδή βιταμίνες και ιχνοστοιχεία), ή άλλων ουσιών (πχ βρώσιμα εκχυλίσματα φυτών και άλλα συστατικά φυσικής προέλευσης με θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα, αντιοξειδωτικές ουσίες κτλ) µε θρεπτικές ή φυσιολογικές επιδράσεις τα οποία διατίθενται σε δοσιµετρικές μορφές, όπως κάψουλες, δισκία, χάπια και άλλες παρόμοιες μορφές που λαμβάνονται σε μικρές ποσότητες, με σκοπό τη συμπλήρωση της συνήθους δίαιτας. Τα συμπληρώματα διατροφής δε διαθέτουν προληπτικές ή θεραπευτικές ιδιότητες.

Ποιοι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη να πάρουν συμπληρώματα διατροφής;

 • Ενήλικες ή παιδιά που δεν ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή
 • Ηλικιωμένοι με φτωχή ή ανεπαρκή διατροφή
 • Άτομα που θέλουν να υποστηρίξουν τις λειτουργίες του οργανισμού τους με φυσικό τρόπο
 • Άτομα που λαμβάνουν φαρμακευτικές αγωγές οι οποίες μειώνουν τα αποθέματα βιταμινών στον οργανισμό
 • Άτομα που ακολουθούν δίαιτες πρόσληψης χαμηλών θερμίδων
 • Άτομα με χαμηλά επίπεδα ή γνωστή έλλειψη σε κάποιο θρεπτικό συστατικό (π.χ. βιταμίνη D)
 • Vegetarians και vegans
 • Άτομα με αθλητική δραστηριότητα
 • Άτομα με απαιτητικούς ρυθμούς καθημερινότητας και στρες
 • Άτομα με υψηλή κατανάλωση αλκοόλ
 • Γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού (μετά από συζήτηση με τον γιατρό τους)
 • Γυναίκες στην εμμηνόπαυση

Είμαι παχύσαρκος/υπέρβαρος, πρέπει να παίρνω μεγαλύτερη δόση από την προτεινόμενη;
Όχι, ακολουθείτε κανονικά τις οδηγίες δοσολογίας που αναγράφονται στη συσκευασία ή που έχετε λάβει από τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν λαμβάνονται βάσει σωματικού βάρους ή δείκτη μάζας σώματος.

Είναι όλα τα συμπληρώματα διατροφής κατάλληλα για όλους;
Όχι, δεν είναι όλα τα συμπληρώματα διατροφής κατάλληλα για όλους. Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας πριν τη χρήση συμπληρωμάτων διατροφής αν βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Για πόσο χρονικό διάστημα μπορώ να λαμβάνω τα συμπληρώματα διατροφής;
Τα συμπληρώματα διατροφής δεν έχουν συγκεκριμένη διάρκεια λήψης. Η διάρκεια αυτή είτε καθορίζεται έπειτα από συμβουλή του αρμόδιου επαγγελματία υγείας (γιατρού, φαρμακοποιού, διατροφολόγου), είτε από τις ανάγκες του οργανισμού.

Αναμένονται ανεπιθύμητες ενέργειες με τα συμπληρώματα διατροφής;
Με τα συμπληρώματα διατροφής δεν αναμένεται η εμφάνιση ανεπιθύμητων ενεργειών. Μπορεί να υπάρχουν κάποιες αντενδείξεις για ορισμένα συμπληρώματα διατροφής, οι οποίες αναγράφονται στο φύλλο οδηγιών του κάθε προϊόντος.

Για πόσο χρονικό διάστημα μπορώ να λαμβάνω το Nafliver; Μπορώ να λαμβάνω το Nafliver για διάστημα μεγαλύτερο των 3 μηνών;
Δεν υπάρχει ανώτατο όριο στο χρονικό διάστημα λήψης του Nafliver. Συστήνεται η επανεκτίμηση της κατάστασης μετά το πέρας των 3 πρώτων μηνών, έπειτα από την οποία η λήψη του Nafliver μπορεί να συνεχιστεί χωρίς χρονικό περιορισμό.

Για πόσο καιρό πρέπει να λαμβάνεται το Nafliver ώστε να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητα του;
Η κλινική μελέτη (Beretta et al, 2016), η οποία δημοσιεύτηκε στο Phytotherapy Research (Μάρτιος 2016), έδειξε ότι η τιμή των τριγλυκεριδίων μειώθηκε σημαντικά μετά από 3 μήνες χρήσης συμπληρώματος με Prunus mume. Όλες οι άλλες παράμετροι βελτιώθηκαν σημαντικά μετά από 1 μήνα (γλυκόζη αίματος, λόγος LDL/HDL) ή 2 μήνες (ALT, AST, γGT, HDL).

Μπορεί να συμβάλλει στην απώλεια βάρους;
Δεν υπάρχουν ισχυρά επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο. Παρόλα αυτά, στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής, σε συνδυασμό με σωματική άσκηση, το Nafliver υποστηρίζει τον φυσιολογικό μεταβολισμό των λιπιδίων και μπορεί με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Ποια είναι η καλύτερη ώρα να λαμβάνω το Nafliver;
Λαμβάνεται κατά προτίμηση με το πρωινό γεύμα, αλλά μπορεί να ληφθεί και οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Είναι κατάλληλο για διαβητικούς;
Δεν υπάρχει αντένδειξη σε σακχαρώδη διαβήτη.

Είναι κατάλληλο για vegetarians και vegans;
Ναι.

Με το Nafliver αναμένονται αλληλεπιδράσεις με άλλα προϊόντα ή φαρμακευτική αγωγή;
Όχι. Στις ποσότητες των συστατικών που περιέχονται, δεν αναμένονται αλληλεπιδράσεις με άλλα προϊόντα ή φαρμακευτική αγωγή.